Vsako pomlad pride na vrsto urejanje okolice

Ko pride zimski čas, ne bom rekel, da mi ni lepo, prav rad imam zimo, ker se človek lahko spočije, nabere novih moči, saj me potem spomladi čaka urejanje okolice, da imamo potem celo poletje okoli hiše lepo, polno rož, lepo zeleno travo. 

Sam sem kar natančen, moja žena pravi, da sem perfekcionist in že dolgo mi več ne pomaga spomladi, ker si vedno nekaj novega zamislim in pravi, da najraje delam sam. Res je, urejanje okolice spomladi mi je všeč, rad imam nove ideje, nove stvari. Mja žena mi vse prepusti, nikoli se ne pritožuje, naš vrt pa je iz leta v leto lepši, ker izkušnje naredijo svoje. Pri meni se urejanje okoli začne že marca, takrat sadim, gnojim, delam načrte, sprašujem okoli za nasvete.

Naša okolica je že tako dodelana, da že težko posadiš kaj novega, ki bi preveč zraslo, tako imam največ dela z obstoječimi rastlinami, da jih obrežem in na novo posajenimi rožami, vsako leto izberem druge. Ko začnejo rasti iz zemlje in zacvetijo prvi cvetovi, včasih presenetijo še mene. To je moje področje, urejanje okolice, res imam rad to delo, nikoli mi ni žal zapravljenega denarja za okolico, rože so del mene, res jih rad sadim, rad imam velike cvetove in trajnice.

Moji prijatelji še kako radi pridejo z k meni in pogledajo, kaj sem ustvaril, kako sem uredil vsako lepo posebej, saj me že poznajo, da je urejanje okolice moja naloga in da bom vedno pogruntal nekaj novega. Tudi ideje rad delim, če kdo potrebuje za urejanje okolice, tako me kdaj pa kdaj kakšne kolega pokliče, da mu pridem pomagat, tudi skupaj smo že šli kupovat sadike, ker človek ni imel nobenih idej in sem mu jaz svetoval, ker ima rad urejanje okolice in to mi je pisano na kožo.