Skrita paradižnikova mezga v moji omari

Med pospravljanjem omare, kjer je hrana, sem ugotovila, da je nekje zadaj paradižnikova mezga, ki jo moram nujno čim prej porabiti. Rok uporabe je že čisto pri koncu, tako, da še dobro, da sem jo našla in preverila datum uporabe. Sicer ne bi bil to velika finančna izguba, ker na srečo paradižnikova mezga, ni draga, je pa vseeno škoda, da se meče hrana proč.

Vsaj jaz sem popolnoma proti temu. Za vsa slučaj sem se odločila, da bi bilo dobro, da se paradižnikova mezga, postavi nekam na vidno mesto, da ne bom ponovno pozabila nanjo. Včasih zelo rada uporabljam omake, včasih mi pa kar ni kaj preveč do njih. Ta hip sem vsekakor v obdobju, ko mi ni kaj preveč do raznih omak in če ne bo paradižnikova mezga, nekje na vidnem mestu, bom zagotovo pozabila na to, da obstaja spet in tako se bo pokvarila in morala jo bom dati proč.

Skrita paradižnikova mezga v moji omari

Postavila sem kozarec, kjer je paradižnikova mezga, kar na pult, ker je tako edino, da to pripravim v roku dveh tednov. Toliko časa namreč imam, da se paradižnikova mezga, saj se bo po tem datumu pokvarila. Upam le, da se že ni, ker sem vedno skeptična do izdelkov, ki imajo rok trajanja dve leti in se uporabijo skoraj na koncu. Tako, da zares ne vem, kaj naj pričakujem. Sicer pa glede na to, da me je stala komaj dva evra in sem pozabila nanjo, je to najmanj, kar lahko naredim. Če ne dobra pa žal ne bo dobra. Ampak če sem že pozabila nanjo in sem jo pravi čas našla, lahko vsaj poskusim rešiti situacijo s tem, da poskusim.

Ko sem se odločila, kaj bom z njo naredila, sem morala še razmisliti, kakšne testenine bom naredila poleg. Ravno neka dni nazaj sem našla testenine, ki so iz krompirja in sem razmišljala, da bi bilo dobro to preskusiti. Nisem pa videla, s čim bi jih naredila. Sedaj pa vidim, da bo ta paradižnikova mezga, idealna ta takšen obrok.