3d tiskanje je postal moj nov najljubši hobi

Skozi celotno srednjo šolo, sem zapravil kar nekaj časa na temu, da sem se veliko naučil o 3d modeliranju, saj sem si zelo dolgo želel, da bi lahko počel 3d tiskanje sam doma, saj mi je bila to kar nekaj let strast.

No tako pa sem vedel, da v kolikor bom želel znati 3d tiskanje, se bom moral najprej naučiti modeliranja, tako da bom lahko ustvaril kakšne svoje objekte, katere bi lahko nato natisnil. V kolikor pa se tega ne bi naučil, pa bi mi preostalo zgolj to, da bi lahko tiskal modele, katere je že kdo prej zmodeliral.

3d tiskanje je postal moj nov najljubši hobi

No tako pa sem se sam skozi srednjo šolo naučil modeliranja, nakar pa sem se končno lahko spravil v nakup za 3d tiskalnik. Seveda pa to ni bila poceni investicija, zaradi česar pa sem moral med poletjem, oziroma dvema, kar veliko delati, da sem prihranil denar za to, poleg vseh ostalih stroškov, katere sem imel.

No tako pa sem si ga kupil, ter sem končno lahko pričel 3d tiskanje, za kar pa sem bil že zelo navdušen. Tako pa sem imel ogromno različnih idej, katere so mi prišle, ko sem se učil modeliranja.

Tako pa sem začel nato res ogromno tiskati, saj mi od začetka vsi projekti ravno niso uspeli, saj sem moral določene svoje modele prilagoditi za 3d tiskanje, vendar mi to ni povzročalo veliko težav, ter je to tako pomenilo le to, da moram svoje 3d modeliranje nekoliko prilagoditi za 3d tiskanje. No, ko pa sem pogruntal še to, pa sem se lahko bolj resno lotil 3d tiskanja, v čemer pa sem zelo užival. Prav tako me je kar nekaj prijateljev prosilo, če bi jim lahko natiskal razne modele, kateri so bili več ali manj razna stojala za kakšen telefon ali pa kar podobnega, na kar pa sem gledal kot zabavne majhne projekte.